Klar til stort prisshow fredag

På fredag den 14. august er vi klar med et stort og festligt prisshow i Tivoli Friheden, Aarhus. Her udløses spændingen om, hvilke af de mange dygtige aftenskoler, der vinder Aftenskolernes Pris.

Aftenskolernes Pris uddeles i ni forskellige kategorier, og juryen har nomineret dygtige aftenskoler og aftenskoleaktiviteter fra hele landet. Tidligere kulturminister Marianne Jelved (R) og tidligere udviklingsminister Mogens Jensen (S) vil overrække nogle af priserne. Rejsescenen og sangerinden Marie Frank sørger for at gøre prisfesten ekstra stemningsfuld. Aftenskolernes Pris arrangeres i et samarbejde mellem FO-Aarhus, Landsforeningen Fritid & Samfund, samt de fem landsdækkende oplysningsforbund AOF, DOF, FOF, LOF og Fora.

- Aftenskolerne er en helt nødvendig udløber af det højskole- og foreningsdanmark, der er båret af frivillige og ildsjæle, og som viderefører den danske folkeoplysningstradition, som har gjort os berømte i hele verden, siger Kulturminister Bertel Haarder (V).

Også tidligere kulturminister Marianne Jelved (R) understreger aftenskolernes bidrag til demokratiet.
- Aftenskolerne er med til at styrke vores civilsamfund, som er det levede demokrati. Det fællesskab, aftenskolerne tilbyder, spiller en stor rolle i menneskers identitetsskabelse, siger tidligere Marianne Jelved, der vil overrække én af priserne. Og det er netop aftenskolernes bidrag til samfundet, arrangørerne håber at skabe opmærksomhed omkring.

- Aftenskolernes Pris og de forskellige kategorier sætter fokus på alt det, aftenskolen er, nemlig nyskabende, aktuel, engageret og en aktiv aktør i samfundsdebatten, siger Henrik Christensen, formand Oplysningsforbundenes Fællesråd.

De 9 priskategorier
1. Handicapprisen
2. Den debatskabende pris
3. Partnerskabsprisen
4. Den innovative pris
5. Integrationsprisen
6. Underviserprisen (ny)
7. Aftenskolens ildsjæl
8. Årets aftenskole
9. Årets aftenskolekommune

Se de nominerede her 

Aftenskolernes Pris blev uddelt første gang i 2014. I år bliver underviserprisen uddelt for første gang for at hædre de mange engagerede og dygtige lærere i aftenskolen. For mere information kontakt:
Henrik Christensen, formand for Oplysningsforbundenes Fællesråd Tlf.: 7020 6020, hc@danskoplysning.dk

dof